مداد مداد .

مداد

قهوه به عنوان ماده اصلي نوشيدني

 

 

 

قهوه به عنوان ماده اصلي يا تركيبي در تهيه انواع مختلفي از نوشيدني‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين نوشيدني‌ها شامل

 

اسپرسو

خريد قهوه اسپرسو : اسپرسو يك قهوه كوتاه و غليظ است كه به وسيله تخمير زير فشار تهيه مي‌شود. اين قهوه معمولاً به صورت يك شات كوچك و غليظ سرو مي‌شود

 

كاپوچينو (Cappuccino)

: اين نوشيدني شامل اسپرسو، شير گرم و كف داغ شير است. در آن نسبت اسپرسو، شير و كف داغ شير به طور معمول يكسان است

 

لاته (Latte)

: لاته نوشيدني‌اي محبوب است كه شامل اسپرسو و شير گرم است. اين نوشيدني داراي مقدار بيشتري شير نسبت به اسپرسو دارد

 

موكا (Mocha)

: موكا يك تركيب از اسپرسو، شكلات و شير است كه به عنوان يك نوشيدني دلپذير و خوشمزه شناخته مي‌شود

 

آمريكانو (Americano)

: آمريكانو نوعي از قهوه است كه از اسپرسو و آب تشكيل شده و طعم غليظ اسپرسو را با آب تازه و رقيق تر مي‌كند

 

افغاني (Affogato)

: اين نوشيدني شامل يك شات اسپرسو بر روي كيسه بسته شده از بستني وانيلي يا مخصوص است

 

كافه‌آنا (Caffe Americano)

: اين موارد شامل اسپرسو كه با آب اضافي سرو مي‌شود و در نتيجه قهوه‌اي خوشمزه و قلقلكي بدست مي‌آيد

جهت خريد قهوه فول كافئين اين لينك را دنبال نماييد

 

 

كارامل ماكياتو (Caramel Macchiato)

: اين نوشيدني از اسپرسو، شير، كارامل و گاهي هم از مواد ديگر تشكيل شده و معمولاً يك لايه زيبا از كارامل روي شير دارد

 

هر يك از اين نوشيدني‌ها با استفاده از اساس قهوه و تركيبات مختلف مانند شير، شكر، شكلات، كارامل و غيره تهيه مي‌شوند كه طعم و عطر متنوعي را به هر نوشيدني مي‌بخشد

 

طرز صحيح درست كردن قهوه اسپرسو

براي درست كردن اسپرسو به صورت صحيح، مراحل زير را مي‌توانيد دنبال كنيد

 

آماده‌سازي دستگاه اسپرسو

ابتدا مطمئن شويد كه دستگاه اسپرسو شما تميز است و همه بخش‌ها در جاي خود قرار دارند

سپس مطمئن شويد كه ظرف تحت فشار قرار گرفته و آب كافي براي استفاده دستگاه وجود دارد

 

آسياب كردن دانه‌هاي قهوه

خريد قهوه :استفاده از دانه‌هاي قهوه تازه و كمي ريز شده مهم است. اندازه مناسب براي آسياب دانه‌ها بايد شبيه به ريزايش شكنجه باشد

 

پركردن و فشردن قهوه

قهوه ريز شده را در فيلتر پورتافلت (باسكت) قرار دهيد و آن را به‌خوبي فشرده كنيد. فشاردهي كافي مهم است تا قهوه به صورت يك كيك چگال شده باشد

 

استخراج قهوه

قرار دادن فيلتر پورتافلت در دستگاه و روشن كردن آن، آبي كه به دماي حدود 90-95 درجه سانتي‌گراد رسيده است را از طريق قهوه بگذرانيد

زمان استخراج مهم است. اغلب زمان مناسب براي يك اسپرسو حدود 20-30 ثانيه است. اگر زمان بيشتر يا كمتري باشد، ممكن است طعم قهوه تغيير كند

جهت خريد اسپرسوياز اين لينك را دنبال نماييد

 

سرو قهوه

بعد از استخراج، قهوه اسپرسو را سريعاً سرو كنيد. اسپرسو معمولاً در فنجان كوچك يا ليوان كوچك سرو مي‌شود

 

تزئين و سرو

براي تزئين، مي‌توانيد بر روي سطح قهوه يك لايه نازكي از كرم يا شكلات ريز شده قرار دهيد

 

تمرين و تجربه مي‌تواند به بهبود مهارت در تهيه اسپرسو كمك كند. ميزان زمان و فشار استفاده شده، همچنين كيفيت دانه قهوه از عوامل تأثيرگذار بر

روي طعم و كيفيت اسپرسو هستند

c485231_1c.jpg

طرز صحيح درست كردن موكا

براي درست كردن قهوه‌ي موكا (Moka), يك نوشيدني كلاسيك ايتاليايي، مي‌توانيد مراحل زير را دنبال كنيد

 

مواد مورد نياز

دستگاه موكاپات (Moka Pot)

 

: براي تهيه قهوه‌ي موكا نياز به اين وسيله داريد

آب

قهوه:

دانه‌هاي قهوه را تراشيده و آسياب كنيد. قهوه بهتر است ريز تراشيده شود اما خيلي ريز هم نباشد تا آب به راحتي از آن عبور كند

 

مراحل تهيه

پركردن موكاپات

پركردن مخزن پايين موكاپات با آب تا سطح سوراخ‌هاي فيلتر. از آب سرد استفاده كنيد

قرار دادن فيلتر موكاپات و پر كردن آن با قهوه. قهوه را به صورت يك لايه مسطح و متمركز بر روي فيلتر قرار دهيد. قهوه را فشار داده يا فشرده نكنيد

 

موكاپات را تركيب كنيد

با دقت و با استفاده از دستمان، بخش بالايي موكاپات را روي قسمت زيرين آن قرار دهيد

قرار دادن موكاپات روي شعله كم يا متوسط، تا قهوه به آرامي و با زمان مناسب پزيده شود

 

آماده‌سازي براي سرو

در هنگامي كه قهوه به بالاي موكاپات صعود كرد و صداي خشخشه‌هاي قهوه‌اي را شنيديد، موكاپات را از روي شعله برداريد

سرو قهوه موكا را بريزيد و لذت ببريد. قهوه موكا معمولاً در ليوان‌هاي كوچك سرو مي‌شود

 

نكات مهم

از حرارت ملايم استفاده كنيد و موكاپات را روي شعله نسبتاً كم قرار دهيد تا قهوه به طور آرام و با تركيبي از بخار و فشار درست شود

از قهوه با كيفيت و تراشيده شده به درستي استفاده كنيد تا طعم قهوه‌تان بهتر باشد

قبل از سرو، اطمينان حاصل كنيد كه موكاپات از روي شعله برداشته شده تا از ادامه پزيدن قهوه جلوگيري شود

 

براي تهيه قهوه آمريكانو مي‌توانيد از روش زير استفاده كنيد

 

مواد لازم

دستگاه اسپرسو يا موكاپات

قهوه: دانه قهوه تراشيده شده به ميزان لازم

آب

فنجان يا ليوان براي سرو

 

مراحل تهيه

آماده‌سازي دستگاه اسپرسو يا موكاپات

پركردن مخزن آب دستگاه اسپرسو يا موكاپات با آب تميز.

روشن كردن دستگاه و انتظار براي رسيدن آب به دماي مناسب (معمولاً حدود 90-95 درجه سانتي‌گراد)

 

پركردن فيلتر با قهوه

در فيلتر دستگاه اسپرسو يا موكاپات، قهوه را قرار دهيد. قهوه را به صورت يك لايه مسطح بر روي فيلتر قرار دهيد و آن را فشرده نكنيد

 

استخراج قهوه

شروع استخراج قهوه از دستگاه اسپرسو يا موكاپات. به عمق يا مدت زمان استخراج دقت كنيد تا به دماي و طعم مناسب برسيد

معمولاً اين عمل حدود 20-30 ثانيه طول مي‌كشد

 

افزودن آب (در صورت نياز)

اگر قهوه خيلي غليظ يا تلخ به نظر مي‌رسد، مي‌توانيد به آن آب داغ اضافه كنيد تا طعم رقيق‌تر و مطلوبتري داشته باشد

 

سرو قهوه

قهوه آمريكانو را در فنجان يا ليوان مناسب ريخته و سرو كنيد

 

تزئين و افزودن شكر يا شير (اختياري)

اگر تمايل داريد، مي‌توانيد قهوه را با شكر يا شير تزئين كرده و سرو كنيد

 

نكات مهم

اندازه قهوه و فشردگي آن در فيلتر تأثير زيادي بر روي طعم نهايي قهوه دارد. تجربه و تعداد تست‌هاي مختلف مي‌تواند به بهبود طعم قهوه كمك كند.

ميزان و دماي آب مهم است. بايد از آب با كيفيت و در دماي مناسب براي استخراج قهوه استفاده شود

قهوه آمريكانو معمولاً يك نوشيدني قوي با طعم رقيق‌تر از اسپرسو است، اما اگر مي‌خواهيد طعم قهوه تازه را حفظ كنيد، مي‌توانيد از كمترين ميزان آب استفاده كنيد يا آب داغ را بعد از استخراج اضافه كنيد

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۰۸:۲۲ توسط:مداد موضوع: نظرات (0)